Nice to Meat

In samenwerking met Nice to Meat bieden wij de Steakhouse 1-2-3 fomula aan. Met deze formule heeft u het beste vlees, de beste rijping en de beste voorbereiding! Uw klanten verwachten sappige steaks van de beste kwaliteit en de Steakhouse fomula biedt u die! 

De 1-2-3 formula:

Black Angus beef 

Wie steak zegt, zegt USA. Nice to Meat voegt daar aan toe: het door ons geïmporteerde Corn-fed Black Angus beef van Creekstone Farms. Gegarandeerd afkomstig van Black Angus runderen die in een diervriendelijke omgeving opgroeien met een 100% plantaardige voeding. Hun supermalse vlees is vrij van hormonen en antibiotica. Uw klanten verwachten sappige steaks van de beste kwaliteit en onze Steakhouse Formula biedt u die! Maar hoe goed het vlees van Creekstone ook is, het kan altijd béter. Hoe? Door de gecontroleerde Dry Aging techniek! Dit rijpingsproces is uitsluitend geschikt voor hogere kwaliteit vlees met de mooiste dooradering. Dry Aging is een natuurlijk proces dat ontdekt is toen het vlees open en bloot werd vervoerd in treinwagons en karren. In principe komt het neer op het uitdrogen van vlees waarbij het gewicht verliest en een korst krijgt. Creekstone Premium Black Angus beef is perfect voor Dry Aging, maar ook het MRIJ vlees van Piet van den Berg en Iers rundvlees zijn ideaal in onze formule. Steak, Entrecôte, Rib-eye, Côte de Boeuf, T-bone, kalfsvlees, lamsvlees… goed vlees verdient een speciale behandeling als Dry Aging gevolgd door professioneel grillen.

Nice to Meat Dry Aging Cabinet

Nice to Meat’s superslager Piet van den Berg is Dry Aging specialist bij uitstek. Hij noemt het vaak “het vlees op de wind hangen”. In de dagelijkse praktijk wordt ons Dry Aged vlees langere tijd gerijpt in speciale rijpingskasten, waarin de luchtvochtigheid, luchtcirculatie en temperatuur gecontroleerd worden. Het vocht in het vlees verdampt en z’n natuurlijke enzymen breken het spierweefsel af. Er is sprake van langzame besterving. Het vlees voelt hard en droog aan en ziet er zwart uit. Maar schijn bedriegt: als je het vlees doorsnijdt is het van binnen knalrood en boterzacht - een malsere biefstuk bestaat niet! De Steakhouse Formule 1-2-3 houdt in dat u het vlees van Nice to Meat betrekt. Dat vlees is 21 dagen afgehangen in onze Dry Aging cellen, HACCP en VWA gecontroleerd. In uw zaak laat u het vlees verder rijpen in een eigen Dry Aging cabinet, speciaal ontwikkeld door Nice to Meat. Ook deze rijpingskast voldoet aan alle normen en kan voor u op maat gemaakt worden. 

Montague California

High speed Broiler Grill De laatste stap van onze Steakhouse Formula 1-2-3 bestaat uit het grillen. Daarvoor maken we gebruik van een gastgestookte, bovenverhittende California Broiler Grill van het topmerk Montague. In 1857 maakten zij al pannen en potten voor pioniers en cowboys in het Wilde Westen. Een ijzersterk product waarop gerenommeerde Amerikaanse steakhouses al jaren vertrouwen. Een paar namen: Peter Luger en Sparks in New York, Delmonico’s in Texas, Smith & Wollensky in Chicago. De fabuleuze Montague grill combineert gietijzeren gasbranders met keramische infraroodstralers. Goed voor supersnelle bereiding op een temperatuur die tot 1370 graden Celsius kan oplopen. Een steak van 250 gram is klaar in 2 minuten! Kortom: een Heavy Duty grill waarmee u dag in dag uit productie kunt draaien, waarbij smaak, structuur en sappigheid van de steaks steeds optimaal bewaard blijven en de steak een minimaal gewichtsverlies heeft. U kunt rekenen op optimale klanttevredenheid!

Lees meer op de site van Nice to Meat